Nu het buiten kouder is, vaker regent en ook het wedstrijdseizoen ten einde is, is het weer tijd om binnen ‘op de roller’ te gaan trainen. Hoewel deze trainingen zeer effectief zijn, zijn het vaak niet de meest inspirerende work-outs. Daarom posten we de komende periode regelmatig videomateriaal om tijdens de training te kunnen kijken.

Craig Alexander won Ironman Hawaii in 2008, 2009 en 2011. In onderstaande video legt hij uit hoe hij zijn weg naar deze wedstrijden ervaarde. Hierin gaat hij onder andere in op zijn relatief late start in de sport en hoe de races zelf waren.

(tekst gaat verder onder de video)

Pas geleden noemden we Ironman 70.3 St. George nog als een van de mooiste Middle Distance races. In onderstaande racevideo uit 2014 wordt dit mooi vastgelegd: bepaalde plekken worden zelfs beschreven als ‘to stunning for mere mortals’. De hoogte van het prijzengeld lokt zoals ieder jaar de beste atleten naar St. George, ook in deze race. De startlijst zou een wereldkampioenschap niet misstaan: Jan Frodeno, Sebastian Kienle, James Cunnama, Ben Hoffman, Tim Don, Andy Potts, Brent McMahon, Michael Weiss, Lionel Sanders en Terrenzo Bozzone. Bij de vrouwen hetzelfde verhaal: Meredith Kessler, Jodie Swallow, Heather Wurtele en Mary Beth Ellis. Dit kan maar één ding beteken: vuurwerk!

(tekst gaat verder onder de video)

Ironman Zuid-Afrika is een race met een zwaar, maar prachtig fietsparcours, waarvan vooral het deel langs de kust een genot is om naar te kijken. In de editie van 2015 stonden bij de heren onder andere ‘onze’ Bas van Diederen en zuiderburen Frederik van Lierde en Bart Aernouts aan de start. Bij de dames was er een Britse invasie met Susie Cheetham, Jodie Swallow en Lucy Gossage. Onderstaand een video-verslag van de wedstrijd.