Nu de herfst voor de deur staat en ook het wedstrijdseizoen tegen het einde loopt, wordt het weer tijd om binnen ‘op de roller’ te gaan trainen. Hoewel deze trainingen zeer effectief zijn, zijn het vaak niet de meest inspirerende work-outs. Daarom posten we de komende weken regelmatig circa twee uur aan videomateriaal om tijdens de training te kijken. 

Nu het WK wielrennen voorbij is, is het tijd om naar Ironman Hawaii uit te kijken, volgens velen de hoogmis van de triathlon. Kunnen we ook meteen even terugkijken op de geweldige editie van 2016, toen Jan Frodeno voor de tweede maal achtereen wereldkampioen Ironman werd. Nadat Frodeno tegelijkertijd met Sebastian Kienle van de fiets kwam, ontstond er een felle strijd tijdens het looponderdeel. Terwijl de strijd tussen de beide heren aan het front beslecht leek, kwam er van achter uit het veld nog een grote dreiging: Patrick Lange liep met ongekende snelheid naar een nieuw record op het loopparcours. Dit jaar moet Frodeno geblesseerd toekijken, Kienle en Lange zijn ook dit jaar weer favorieten voor het podium. 

(tekst gaat verder onder de video)

https://www.youtube.com/watch?v=o-g-TQisX7M&t=2785s

Fietsen is natuurlijk superleuk en gezond, maar er zijn voor de heren toch een paar dingen om op te letten. In onderstaande video zoekt Global Cycling Network uit wat er belangrijk is met betrekking tot het zitvlak. Misschien niet het meest motivationele onderwerp, maar juíst op een trainer zit je anders dan normaal en kunnen eventuele problemen aan het licht komen. Handig om op te letten aan het begin van het ‘binnenseizoen’.