Komend weekend vindt het EK Mixed Team Relay voor clubteams plaats in Lissabon, waar Triathlon Vereniging Almere namens Nederland deelneemt met een team in de juniorencategorie. Gisteren kon je al lezen wat Joost Friderichs van de teamwedstrijd verwacht, vandaag blikken we vooruit met Joyce Caro.

De Mixed Team Relay is een gemengde teamestafette waarbij vier atleten om de beurt een minitriathlon (250m zwemmen – 7km fietsen – 1,7km hardlopen) afleggen. Dit is het tweede jaar op rij dat TV Almere een team afvaardigt naar het EK voor clubteams. Caro was er vorig jaar in het Spaanse Banyoles ook bij, toen TV Almere op een 5e plaats eindigde. ,,Het is een erg leuke wedstrijd”, vertelt Caro. ,,En vooral leuk om als clubteam aan een internationale wedstrijd mee te doen.”

De korte afstanden van komend weekend liggen Caro goed (Foto: aangeleverd)

Het team van TV Almere zal dit jaar echter een andere samenstelling hebben dan afgelopen jaar, omdat niet alle atleten die vorig jaar van start gingen nog steeds in de juniorencategorie vallen. ,,Het is lastig in te schatten wat voor resultaat we kunnen verwachten. Normaal gesproken weet je dat je bij internationale wedstrijden de sterkste atleten uit een land kunt verwachten. Nu heb je geen idee tegen wat voor teams je het moet opnemen”, legt Caro uit. ,,We kunnen alleen zorgen dat we er zelf met een zo sterk mogelijk team staan.” Naast Caro zal het team bestaan uit Joost Friderichs, Silke de Wolde en Jelmer de Wolde.

De korte sprintafstanden die ieder teamlid komend weekend moet afleggen, zullen in ieder geval voor een spectaculair raceverloop zorgen. ,,De afstanden zijn zo kort dat je echt volle bak moet gaan. Dat ligt mij wel”, vertelt Caro. ,,Ik hoop dat we zolang mogelijk voorin mee kunnen doen.”