In deze rubriek – waarin we kijken naar Instagram posts – nemen we jullie mee langs de ups en downs van bekende en minder bekende triatleten. Dat alles met als doel jullie een beetje extra te motiveren in een tijd waarin wat inspiratie waarschijnlijk meer dan welkom is.

,,Soms ga ik even zitten en denk ik terug aan hoe het was om op de wachtlijst te staan voor een niertransplantatie. Zeven jaar wachtte ik en uiteindelijk gaf ik het idee dat ik ooit een nier zou krijgen, bijna op”, zo begint Bradley Arendse zijn heftige, maar inspirerende verhaal in een post op social media. ,,Ik besloot om van het leven te genieten, met of zonder nieren, terwijl ik nog moest dialyseren en het hield mij overeind. Aanvankelijk begon ik met fietsen om mijn hartslag en bloeddruk te reguleren; ik had nooit verwacht dat het zo’n grote verandering teweeg zou brengen.”

,,Ik raakte verslaafd. De eerste vijf kilometer ritjes waren leuk. Ik zette doelen voor mezelf, iedere keer als ik op de fiets sprong. Uiteindelijk fietste ik ongeveer twintig kilometer en vandaag de dag fiets ik met gemak 40 tot 60 kilometer per dag.” De Zuid-Afrikaan volbracht in november 2019 zelfs een wielerwedstrijd in Kaapstad. Toen al met een mondkapje op, want Arendse moet altijd voorzichtig zijn voor virussen wanneer hij onder de mensen is. ,,Het was een trots moment, met tranen van geluk en heel veel blijdschap. Misschien lijkt het alsof ik een beetje opschep, maar ik ben gewoon echt trots op mezelf.”

,,Het is moeilijk om je hoofd omhoog te houden als het leven je een paar keer onderuit heeft geslagen. Ik zeg altijd: vallen doet zeer, op de grond blijven liggen maakt het moeilijker en opstaan zal de pijn doen verdwijnen.”

Dus, gaat hij verder: ,,Sta op, klop het stof van je af, pak je schild en sta sterk. De nierfalen probeerde mij op de grond te houden, maar ze slaagden er niet in. Sterker nog, het maakte mij sterker, sterker dan ik ooit was. Iedereen heeft zijn eigen gevecht, met verschillende uitdagingen, uiteindelijk met dezelfde resultaten, alleen verschillende strategieën om er te komen. Je hoeft natuurlijk niet te gaan fietsen, ieder zijn ding. Ontdek jouw ding, maar je er klaar voor en pak je winst. Je kunt het!”

https://www.instagram.com/p/B9jV3mBpAxl/