Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Para-triatleet Alex Zanardi zwaargewond na ongeval met handbike
Foto (3athlon.be)
Multisports

Para-triatleet Alex Zanardi zwaargewond na ongeval met handbike

De voormalig F1-coureur Alex Zanardi, inmiddels bekend als viervoudig Paralympisch Kampioen die al twee keer op Hawaii finishte en het wereldrecord voor para-atleten in handen had, is tijdens een Italiaanse handbike-race zwaargewond geraakt en ligt op de intensive care. Zanardi kwam tijdens de race met een vrachtwagen in botsing en liep daarbij ernstig hoofdletsel op.

Operatie van drie uur

De erelijst van Zanardi is een flinke, maar tijdens de race in het Italiaanse Pienza, de Obiettivo Tricolore, was hij helaas minder gelukkig toen hij dus tegen een vrachtwagen opreed. Zanardi werd met een helikopter weggevoerd en in het ziekenhuis drie uur aan zijn hoofd geopereerd. Zijn toestand is momenteel kritiek.

Wereldrecordhouder Ironman

Het is niet het eerste zware ongeval waarbij Zanardi is betrokken. In 2001 werd hij aan beide benen geamputeerd na een zware autocrash tijdens een CART-race in Duitsland. Nadien werd hij een voorbeeld voor veel para-atleten, met vier gouden medailles op de Paralympics in het handbiken, zijn twee finishes bij de Ironman Hawaii – telkens onder de 10 uur – en zijn wereldrecord van 8:26:06 uur tijdens Ironman Emilia-Romagna in ItaliĆ«.

Week na ongeval van Jetze Plat

Opvallend, vorige week kwam tweevoudig Paralympisch kampioen Jetze Plat ook al ten val tijdens een motorrit. Daarbij liep hij een hersenschudding en een scheurtje in zijn nekwervel op.