Ondanks dat de soap rondom iQ2 al jaren voortsleept, wordt hij eigenlijk met de dag groter én pijnlijker. Het zorgt bij kopers eigenlijk allang niet meer tot verbazing dat er tot op de dag van vandaag nog steeds geen producten worden geleverd en dat er niet met hen wordt gecommuniceerd over oplossingen. Ondertussen hebben verschillende betrokkenen uit het ‘iQ2-kamp’ nieuwe bedrijven gestart, opnieuw gestoeld op een kickstarter-basis, waarbij potentiële klanten betalen voordat ze überhaupt een product hebben ontvangen.

Op die manier haalde iQ2 meer dan een miljoen op – een bedrag dat later nog werd verdubbeld – en daarmee bleek het aanvankelijk het meest succesvolle Nederlandse kickstarter-project ooit. Tot bleek dat dat geld op allerlei manieren verdween; soms aantoonbaar, bijvoorbeeld in de zakken van malafide triathloncoach Desmond V., die er volgens verschillende bronnen (onder andere vanuit iQ2 zelf, red.) met tussen de één á twee ton vandoor ging en eerder ook al voor de rechter stond wegens vermeend kindermisbruik. Soms verdween geld ook onnavolgbaar overigens, want nog steeds is het onduidelijk wat er met een groot gedeelte van de resterende tonnen is gebeurd. Eén ding is wel zeker; consumenten hebben hun iQ2-pedalen, waarin een powermeter is verwerkt, nog steeds niet ontvangen.

De stroom aan kritiek blijft op socials onverminderd groot. Kopers zijn helemaal klaar met iQ2 en noemen de medewerkers onder andere ‘grote oplichters’, ‘ordinaire klootzakken’ en ‘eikels eersteklas’. De berichten zijn ontelbaar, maar tóch reageert iQ2 nergens op. Tegelijkertijd staat op hun website nog steeds dat hun product wordt geleverd, worden mensen overgehaald tot aanschaf en worden een aantal ‘tevreden klanten’ aan het woord gelaten. Al die klanten blijken echter niet traceerbaar.

Verschillende gedupeerden hebben inmiddels laten weten rechtszaken te starten tegen het Nederlandse bedrijf.