Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
Patrick Lange over 2022 en dubbele afgelasting WK Hawaii: ‘Voor ons is die race het Mekka’
(Foto: Instagram, James Mitchell)
Nieuws

Patrick Lange over 2022 en dubbele afgelasting WK Hawaii: ‘Voor ons is die race het Mekka’

“De afgelasting van Ironman Hawaii was het dieptepunt van het jaar. Ik had het eerlijk gezegd ook niet verwacht.” In een interview met het Duitse Sport1 spreekt Patrick Lange openhartig over zijn seizoen, de afgelasting en verplaatsing van het WK Ironman én blikt hij vooruit op volgend jaar. Met de afgelasting van Ironman Hawaii verplaatste Lange de focus naar Challenge Roth en het Ironman Noord-Amerikaans Kampioenschap, welke hij dit jaar beide wist te winnen.

Zijn alternatieve programma voor 2021 bleek dan wel succesvol, toch ziet Lange liever een ‘normaal’ jaar met als hoogtepunt het WK op Hawaii. “voor ons is die race het Mekka. Het is de race waar je bij moet zijn. We kunnen alleen maar hopen dat het volgend jaar weer plaats kan vinden. Toch begrijp ik dat het geannuleerd moest worden. De coronasituatie op het eiland was bijzonder doordat er weinig intensive care bedden beschikbaar waren. Je weet natuurlijk niet of het in 2022 wel doorgang kan vinden, maar het is goed dat we in mei daarom ook St. George hebben; die race zal honderd procent zeker doorgaan.”

En dat is een parcours dat Lange goed ligt, geeft hij aan: “Ik weet zeker dat ik het daar goed kan doen. Als je terugkijkt liggen races in Noord-Amerika, mij vaak goed. Dus ik heb er alle vertrouwen in dat het volgend jaar goed zal gaan.”

Lange is er daarbij van overtuigd dat het voor een atleet mogelijk is om zowel het WK in St. George als het WK in Kona te winnen: “Er is genoeg tijd om weer goed op te bouwen en met de juiste periodisering bij beide races in topvorm aan de start te staan.”