250 ongetwijfeld loodzware kilometers door de Belgische Ardennen: dat is wat Irene Kinnegim vanaf morgen – vrijdag 23 februari – staat te wachten. De Nederlandse ultraloopster gaat namelijk van start bij de Legends Trail. “Best gedurfd na zes maanden eruit te hebben gelegen. Maar ach, het is nu eenmaal te leuk om te missen. Wish me luck. Ik ga het nodig hebben.”

Kinnegim heeft er dus vooral zin in, zo blijkt uit het berichtje dat ze online gooit, maar beseft ook dat ze succes nodig heeft. De Legends Trail is namelijk niet alleen 250 kilometer lang en dient in één keer uitgelopen te worden, maar herbergt ook nog eens meer dan 10.000 hoogtemeters. De race gaat van start in Bernardfagne (Ferrieres) en deelnemers hebben zo’n 65 uur om de afstand te volbrengen. Afhankelijk van de temperatuur staat het parcours bekend om de sneeuw en ijs of de nattigheid en modder. Navigeren is lastig en er zijn slechts vier checkpoints: verder zijn de deelnemers volledig op zichzelf aangewezen.

Vorig jaar deed Kinnegim ook mee aan de Legends Trail en finishte ze in iets meer dan 58 uur. Een jaar eerder, in 2022 dus, haalde Kinnegim de finish niet. Ze moest toen uitstappen vanwege onderkoelingsverschijnselen.

Dit jaar staan er in totaal 128 deelnemers op de startlijst.