Niet in Roermond, waar de wedstrijd de afgelopen drie jaar plaatsvond, maar in Enschede: het NK Paratriathlon zal op 22 september tijdens de Rutbeek Triathlon worden georganiseerd en daarmee dus verhuizen. Die verplaatsing heeft vooral te maken met de Paralympische Spelen en de beperking die dat belangrijke event kalendertechnisch met zich meebrengt.

“Het was dit jaar een beetje puzzelen met de datum van het NK”, vertelt bondscoach Bas de Bruin die Triathlon Club Twente zal ondersteunen bij de organisatie van de titelstrijd voor sporters met een beperking. “We zijn de afgelopen jaren met plezier te gast geweest in Limburg, maar de Roermond City Triathlon heeft dit jaar een nieuwe datum gekregen. Die valt nu een week na de Paralympische triathlon in Parijs, in het weekend van de sluitingsceremonie. Omdat we graag ook de selectieleden op het NK in actie willen zien, zijn we gaan kijken naar andere mogelijkheden.”

Uiteindelijk bleek de Rutbeek Triathlon dus de beste optie, zowel qua organisatie, datum als parcours. “Met de Rutbeek Triatlon streven we ernaar een evenement te creëren dat toegankelijk is voor mensen van alle leeftijden en niveaus, of ze nu beginnende sporters zijn of professionals. Wij zijn enthousiast dat we daarom dit jaar ook het NK paratriatlon mogen organiseren en we de sport zo meer toegankelijk kunnen maken”, aldus Leon de Vries van Triathlon Club Twente.