Atleten die hun zinnen hadden gezet op Ironman 70.3 Westfriesland moeten hun geduld nog iets langer bewaren. De organisatie heeft vanwege de situatie omtrent het coronavirus moeten besluiten de wedstrijd uit te stellen tot het laatste weekend van september 2021.

“We hebben de afgelopen maanden samen met de regio Westfriesland, veiligheidsdiensten en ons team hard gewerkt om te zorgen dat het Ironman-weekend in West-Friesland plaats kon vinden op de geplande datum (25-27 juni, red.). Echter, door de landelijk geldende maatregelen rondom het coronavirus komt eind juni nét te vroeg. Daarom hebben we in overleg besloten om het evenement te verplaatsen naar het laatste weekend van september. Wij begrijpen dat dit voor atleten een teleurstelling is, maar helaas laat de huidige omstandigheden ons geen keuze, de veiligheid van atleten, omwonenden, vrijwilligers en personeel heeft altijd onze hoogste prioriteit”, reageert Rob Frambach, wedstrijddirecteur van Ironman Nederland.

Aangezien de situatie vanaf 1 juli voor de evenementenbranche lijkt te verbeteren, heeft Ironman gekozen voor een nieuwe datum in september. “Onder voorbehoud van de op dat moment geldende maatregelen zullen de evenementen die onderdeel uitmaken van de Ironman 70.3 Westfriesland plaatsvinden van 24 tot en met 26 september 2021.” Meer informatie is te vinden op de website van Ironman Nederland.

Extra noot 3athlon:

Terwijl wedstrijden het afgelopen seizoen vrijwel allemaal werden doorgeschoven of geannuleerd, lijkt het dit seizoen ook deze kant op te gaan. Net als vorig jaar hebben wij besloten niet bij iedere annulering of doorschuiving een bericht te plaatsen. Dit doen we slechts bij de allergrootste wedstrijden waarvan wij denken dat het de allergrootste groep atleten raakt.