,,Met de gezondheid en veiligheid van onze gemeenschap op de eerste plaats, en na verder overleg met de gemeente van Weymouth wat betreft de COVID-19 pandemie, spijt het ons jullie te informeren dat de Ironman 70.3 van Weymouth – die gepland stond voor 20 september – niet plaats kan vinden in 2020 en terugkeert in september 2021.” Enkele dagen geleden riep een gedeelte van de lokale bevolking al op tot een afgelasting van de wedstrijd, waar duizenden atleten op af zouden komen.

Graham Wilson uitte als risicopersoon zijn angst voor de gevolgen van het evenement in een open brief: ,,Als je realistisch bent, kan er niets worden gedaan om volledig uit te sluiten dat deze mensen het virus bij zich dragen en zo een risico vormen voor mensen in de omgeving. Ik heb niet het idee dat deze brief zal leiden tot het annuleren of in ieder geval uitstellen van het evenement totdat deze pandemie voorbij is. Maar als ik kijk naar de website van Ironman en zie dat veel evenementen zijn geannuleerd of uitgesteld, waarom Weymouth dan niet?” Al gaf Wilson aan niet te verwachten dat zijn brief zou leiden tot het annuleren van Ironman 70.3 Weymouth, lijken zijn gebeden nu dus toch verhoord.

Zo geeft Ironman in het persbericht ook aan dat ondanks alle goede maatregelen die de organisatie zou treffen, de angst onder inwoners te groot was om het evenement doorgang te laten vinden. ,,In opvolging van ons overleg met de gemeente van Dorset en Weymouth, hebben raadsleden Ironman verzocht het evenement te verzetten naar 2021, gezien de bezorgdheid van inwoners over een dergelijk groot evenement in tijden van corona en het gevoel dat de timing op het moment gewoon niet goed is.”