Gisteren leek het er al even op dat Ironman California niet door zou gaan vanwege hevige storm, maar even later werd dat weer tegengesproken door de organisatie en weer iets later kwam er een statement waaruit bleek dat de race in een aangepaste vorm zou plaatsvinden: in plaats van 180 kilometer zou er 90 kilometer worden gefietst. Nu, zeer kort voor de start, is toch besloten de race in de volledigheid te annuleren.

“De weersomstandigheden zijn de afgelopen nacht verslechterd en zullen gedurende de dag alleen maar slechter worden”, doelt de organisatie op de harde regen en wind. “We geloven niet langer dat we een veilig zwem- en fietsonderdeel voor onze atleten kunnen organiseren. Het spijt ons te moeten melden dat de wedstrijd niet door zal gaan. De veiligheid van atleten, vrijwilligers en toeschouwers staat voorop en het zou niet verantwoord zijn om nu een event te organiseren.”

Ironman voegt daar nog aan toe: “We begrijpen dat deze late annulering een grote teleurstelling zal zijn en we zullen snel meer meer details en andere wedstrijdopties komen.”

Bij Ironman California stonden onder andere Jan Frodeno en Gustav Iden op de startlijst. Wekenlang keken liefhebbers uit naar dit onderlinge duel tussen misschien wel de twee beste atleten van dit moment.