Uitstappen doet Michiel de Wilde niet snel – of eigenlijk vrijwel nooit – maar gisteren zag de Nederlander zich toch genoodzaakt om vroegtijdig een eind te maken aan Ironman Cozumel. Hij liep nog wel een klein stukje, maar besloot toen vanwege rugklachten dat dat meer dan voldoende was.

Het is vervelend voor de Nederlander, die na zijn zesde plaats bij de Norseman ongetwijfeld op veel meer had gehoopt. Na 48:06 minuut kwam De Wilde uit het water: een bijzonder goede zwemtijd voor hem, al moet daarbij wel worden opgemerkt dat atleten in Cozumel 3.8 kilometer met stroming in de rug zwemmen. Over het fietsen deed De Wilde 4:26:18 uur.

Terwijl de Wilde gemiddeld steeds ruim boven de 40 kilometer per uur fietste, veranderde dat de laatste 15 kilometer. Zijn rug zat helemaal vast en hij kon niet veel harder rijden dan ‘slechts’ gemiddeld 34 kilometer per uur. Hij begon nog wel aan de marathon, maar stapte dus al snel uit.

De wedstrijd werd gewonnen door Magnus Ditlev, die daarmee zijn eerste Full Distance Ironman won. Bij de vrouwen ging de winst verrassend naar Gurutze Frades.