Oman zal in 2020 behalve de Ironman 70.3 in Muscat – die afgelopen weekend plaatsvond voor Age Groupers – dit jaar nog een wedstrijd verwelkomen: Ironman 70.3 Salalah. Het evenement vindt plaats op 18 september 2020 in Hawana Salalah en vormt het vierde 70.3 evenement in het Midden-Oosten.

In het helder turquoise water van Hawana Lagoons zullen atleten 1900 meter zwemmen, waarna zij hun fiets pakken om 90 kilometer af te leggen over het heen en weer parcours langs de Indische oceaan. Het vlakke fietsparcours, dat gedeeltelijk over de snelweg loopt, belooft snelle fietstijden. In drie looprondes rondom de populaire strandbestemming leggen atleten de afsluitende 21,1 kilometer af om tot slot te finishen in de haven.

,,Bij Oman’s grootste toeristische complex zijn we enthousiast om deze eerste editie van Ironman 70.3 Salalah te hosten”, verklaart Mahmoud el Baroudi, COO van Muriya (Oman’s grootste particuliere ontwikkelaar in het toerisme, red.). ,,Nu de race internationaal onder de aandacht komt, kijken we er steeds meer naar uit om alle sportfanaten te verwelkomen in Hawana Salalah.”