Ironman is druk bezig met het uitbreiden van de reeds volle 2022 kalender. Eerder deze week kondigde de organisatie al nieuwe wedstrijden in Noorwegen en Griekenland aan, maar nu komt daar een derde nieuwe Europese race bij: Ironman 70.3 Poznan. De wedstrijd in Polen vindt plaats op 4 september 2022.

Het is alweer Ironman’s derde wedstrijd in Polen, want de organisatie beschikt ook over races in Gdynia en Warsaw. Ook Challenge Family organiseert een race in het land, namelijk Challenge Gdansk. Daarmee is er dus keuze genoeg voor triatleten die graag in Polen willen racen.

Volgens Ironman kunnen atleten rekenen op een prachtig zwem-, fiets- en loopparcours. Het parcours van zowel Ironman 70.3 Poznan als Ironman 5150 Poznan, die hetzelfde weekend plaatsvindt, is vlak en snel. De wisselzones liggen in het centrum van Poznan, waar ook de finishlijn is.

“We zijn blij om Ironman 70.3 Poznan en Ironman 5150 Poznan te verwelkomen in ons portfolio”, reageert Race Director Michal Dreclich. “Het is een mooie stap voor de Poolse triathlonsport, maar ook een mooi eerbetoon aan de triathlongeschiedenis van het land aangezien het zwemonderdeel plaatsvindt in Lake Kierskie; daar werd in 1984 de eerste triathlon in Polen georganiseerd.”