Vervelend nieuws voor zowel de organisatie als de atleten die morgen aan de start staan bij Ironman Maastricht. Door een te sterke waterstroming in de Maas is zojuist besloten dat het zwemonderdeel op zaterdag geen doorgang kan vinden: in plaats van het zwemmen wordt er een looponderdeel aan de wedstrijden toegevoegd.

Op zaterdag – morgen dus – staan de Ironman 5150 en Ironman 4:18:4 op het programma. “We zijn blij om jullie zaterdag te mogen verwelkomen en hebben er samen met het team van medewerkers en vrijwilligers hard aan gewerkt om er een mooi evenement van te maken. De afgelopen tijd hebben we continu in contact gestaan met de verschillende betrokken instanties over de zwemcondities in de Maas. De veiligheid heeft altijd onze hoogste prioriteit. Helaas is de snelheid van de waterstroom hoger dan de limiet die veilig wordt geacht om in de Maas te zwemmen. Wij hopen op jullie begrip”, aldus de organisatie in een statement.

Atleten hebben een mail gekregen met het parcours van de run-bike-run die zij nu zullen afleggen. “Ondanks dat het zwemonderdeel geen doorgang kan vinden, zijn we blij dat we een mooie race hebben kunnen organiseren. Alle vrijwilligers van de reddingsbrigade zorgen voor het eerste hardlooponderdeel. Wij danken hen voor hun inzet en flexibiliteit. Samen maken we er met jullie een fantastische dag van.”

Tegelijkertijd laat Ironman Maastricht weten morgen – zaterdag 31 juli om 17:00 uur – te beslissen wat er gebeurt met het zwemonderdeel van de 70.3 die overmorgen – zondag 1 augustus – wordt georganiseerd.