Het is pas een paar dagen geleden dat we hem nog een gouden medaille binnen zagen slepen tijdens de Olympische Spelen, maar ondertussen is Kristian Blummenfelt alweer hard aan het trainen voor zijn volgende race: Ironman Frankfurt. Over drie weken hoopt de Noorse topatleet zich via deze wedstrijd te plaatsen voor het WK Ironman 2021. Een bizar plan, dat nog niet eens compleet is. Alleen deelnemen is de uitdaging niet, de uitdaging zit hem in het winnen van nóg zo’n gouden medaille. “Ik wil Kona dit jaar winnen”, vertelde hij in de podcast van World Triathlon.

Dat is nog steeds niet alles…Blummenfelt timmert ook hard aan de weg om de World Triathlon Championship Series dit jaar te winnen. Daarvoor zal hij tijdens WTCS-finals in Edmonton alles moeten geven om zilveren medaille-winnaar Alex Yee voor te blijven.

“Het wordt zwaar, maar ik ga een poging doen. Ik moet alleen naar huis komen en op de tijdritfiets springen voor wat lange ritten”, gaf hij aan in de podcast. Blummenfelt heeft dus een paar drukke weken of zelfs maanden voor de boeg. Terwijl hij opbouwt richting Frankfurt, zullen de media ook aan hem trekken. De gouden medaille van Blummenfelt heeft triathlon namelijk goed op de kaart gezet in Noorwegen. “Misschien zal ik wat interviews doen terwijl ik fiets”, reageert hij.

Het is nooit eerder voorgekomen dat een atleet zowel de Olympische Spelen als Kona won in hetzelfde jaar. We zagen überhaupt alleen Jan Frodeno eerder deze beide titels op zijn naam schrijven. In hoeverre het plan van Blummenfelt ook realiteit kan worden, is uiteraard nog maar de vraag, maar dat de atleet in topvorm verkeert is een ding dat zeker is.