Ironman Nederland kondigde met het Gouvernement aan de Maas zojuist de nieuwe finishlocatie voor de Ironman 70.3 Maastricht, 5150 en 4:184 aan. “Het Gouvernement aan de Maas in Maastricht is een iconische locatie met een rijke geschiedenis. In de geschiedenisboeken staat deze locatie bekend als de plek waar de Europese Unie is opgericht.”

Om precies te zijn zullen atleten hun medaille om mogen hangen op het Bestuurseiland. Dat de finishlocatie van de Ironman races in Maastricht is veranderd, betekent dat ook het loopparcours is omgegooid. “Vanaf de wisselzone op de Griend maak je je weg richting Eijsden”, neemt Ironman ons mee over het loopparcours. “Lopend langs de Maas kun je al een glimp opvangen van het prachtige Bestuurseiland waar je laten zal finishen. Echter ben je er dan nog niet, na een rondje door de grensplaats Eijsden volg je het parcours terug naar Maastricht. Hier maak je de oversteek naar het Bestuurseiland, waar we je zullen toejuichen op de finish!”

De GPX-bestanden van de route voor deelnemers aan de middenafstand zijn te downloaden via deze link. 5150 en 4:18:4 atleten kunnen het parcours via deze link inzien. Vorige week kondigde Ironman Nederland Els Visser nog aan als ambassadrice.