Ironman Emilia-Romagna en Ironman 70.3 Emilia-Romagna, gepland op respectievelijk 19 en 20 september, worden beiden met een week uitgesteld en staan nu dus voor 26 en 27 september op de agenda. Deze aankondiging komt Ironman overigens op behoorlijk wat kritiek te staan, vooral omdat dit besluit pas zo kort voor de wedstrijd wordt gecommuniceerd.

Ironman heeft het de laatste tijd sowieso al flink te verduren wat betreft kritiek van atleten, die het hen kwalijk nemen dat wedstrijden vaak pas veel later worden geannuleerd of verschoven dan de beloofde termijn van uiterlijk vijftig dagen voor het desbetreffende event. Volgens Ironman kon het in het geval van Emilia-Romagna echter niet anders, want plaatselijke verkiezingen gooien roet in het eten van de oorspronkelijke planning. Voor veel atleten die al een reis en verblijf hebben geboekt, komt dit nieuws uiteraard als zeer ongelegen.

Ook slecht nieuws voor een andere Italiaanse Ironman: Ironman 70.3 Sardiniƫ om precies te zijn. Die race stond gepland op 25 oktober 2020, maar wordt definitief verplaatst naar 24 oktober 2021.