Ironman trapt binnenkort alweer het tweede Ironman VR seizoen af. De nieuwe zogenaamde Ironman VR All-Terrain series duurt zes maanden en bestaat uit twee Championship Series races. Deze beide wedstrijden vormen een kwalificatiemoment voor het Ironman WK 70.3 in Saint George, Amerika, dat plaatsvindt in september dit jaar.

De kwalificatiewedstrijden vinden plaats in april en mei – het gaat om Ironman VR16 en VR20 – en voor beiden staan 50 slots op het spel. Om kans te maken op deze slots moeten atleten niet alleen hoge ogen gooien in de VR-wedstrijd, maar ook eerder hebben deelgenomen aan real-life Ironmans. Daarbij moeten alle onderdelen van de halve triathlon binnen de twaalf uur worden afgewerkt.

De twee Championship Series races zijn dus onderdeel van het zes maanden lange virtuele wedstrijdprogramma. Iedere maand zal dit jaar een ander thema kennen. Zo begint het seizoen met ‘Flat & Fast’ in maart, april staat in het teken van ‘Coastal’, mei neemt atleten mee naar de stad met het thema ‘Urban’, in juni mogen atleten zelf kiezen, in juli racen atleten in de ‘Countryside’ en het seizoen wordt afgesloten met ‘Alpine’ in augustus.

Voor een compleet overzicht van alle wedstrijden, zie onderstaand schema: