De wereldberoemde – en in Nederland ook populaire – Israman is een samenwerking aangegaan met Challenge Family en zal vanaf de eerstvolgende editie, begin volgend jaar, doorgaan als Challenge Israman. De wedstrijd in Israël viert dan haar 25e editie en wil graag nieuwe stappen zetten door de samenwerking met Challenge Family.

De Israman bestaat al sinds 1999 en wordt altijd wel door diverse Nederlanders – ook professionals die al in het begin van het jaar hun vorm willen testen of op zoek zijn naar een wedstrijdprikkel – gevonden. De wedstrijd vindt plaats in Eilat en moet onder de vleugels van Challenge Family een nog grotere en internationalere wedstrijd worden. Challenge Israman staat gepland voor 26 januari 2024. Atleten kunnen kiezen uit een Long Distance en Middle Distance en zowel individueel als in teamverband racen. De race telt voor profs uiteraard mee voor de Challenge Family World Bonus en staat voor de PTO hoog aangeschreven als Silver Tier-event.

“De droom om de Israman, die jaar na jaar wordt gekozen als één van de tien mooiste en uitdagendste wedstrijden ter wereld, nog internationaler te maken, komt nu uit”, aldus Merav Itshaki, CEO van Shvoong, ofwel de lokale organisator. “We zijn er zeker van dat we de wedstrijd nu naar een nog hoger niveau kunnen tillen en meer internationale atleten kunnen aanspreken. In Eilat kun je in de wintermaanden geweldig trainen en racen. Samen met Challenge Family zullen we de ervaring voor atleten en hun families onvergetelijk maken.”

Jort Vlam, Challenge Family CEO, voegt daar aan toe. “De Israman heeft zo’n rijke historie, toegewijde community én is een belangrijke economische en toeristische factor voor de regio. We kijken er naar uit om nauw samen te werken met het lokale team om deuren te openen voor atleten van over de hele wereld en bij te dragen aan een inclusieve en dynamische toekomst van triathlon in Israel.”