Ondanks de vele geruchten die de ronde deden over het mogelijk verdwijnen van Ironman 70.3 Westfriesland, keert de wedstrijd volgend jaar toch terug op de kalender. De wedstrijd – waar dit jaar zoveel fout ging – staat voor 23 juni 2024 gepland.

Ironman 70.3 is een populaire race, maar na de editie van dit jaar ontstonden er veel vraagtekens en werden er zelfs politieke vragen gesteld over de kwaliteit van de organisatie. Meer dan honderd mensen – zowel atleten als toeschouwers – werden onwel en tientallen mensen werden naar het ziekenhuis gebracht vanwege oververhittingsverschijnselen. Terwijl er geen water meer was op de verzorgingsposten en er op het evenemententerrein ook geen verkoelingsmogelijkheden waren, liet de organisatie de wedstrijd gewoon doorgaan.

Nadat Extra Leisure – dat onder leiding van Rob Frambach verantwoordelijk was voor de organisatie van Ironman Maastricht en Ironman Westfriesland – haar licenties dit jaar kwijtraakte en faillissement werd uitgesproken, heeft Ironman de 70.3 Westfriesland in eigen beheer.