Er moest twee keer gelopen, twee keer gefietst en twee keer gelanglauft worden tijdens het WK Winter Triathlon: zowel bij de mannen als de vrouwen werd er met een klein deelnemersveld gestreden om de wereldtitel en die eer ging bij allebei de races naar een Italiaan. Nederlanders stonden niet aan de start.

Bij de vrouwen ging de winst naar Sandra Mairhofer. De Italiaanse cross-specialiste finishte in een tijd van 1:50:32 en werd daarmee dus in eigen land wereldkampioen. Eerder won Mairhofer in 2021 ook al het WK Wintertriathlon. Het podium van de wedstrijd die in Italië plaatsvond, werd verder opgevuld door de Tsjechische Aneta Grabmuller Soldati, die na 1:52:14 finishte. Het brons was voor de Noorse Julie Meinicke, die na 1:58:31 over de streep kwam.

Ook bij de mannen ging de winst dus naar een Italiaan: Franco Pesavento won de wedstrijd in een tijd van 1:33:51. Spannend was het des te meer, want uiteindelijk had hij op de streep slechts een marge van 26 seconden op Hans Christian Tungesvik; de Noor moest daardoor genoegen nemen met een tweede plaats. De Tsjech Marek Rauchfuss maakte het podium compleet door in een tijd van 1:35:42 als derde te finishen.