“Het publiek heeft bepaald.” Afgelopen maandag peilde Jan Frodeno via een videobericht of zijn Instagramvolgers interesse zouden hebben in een wedstrijd ter ‘vervanging’ van het WK Ironman op Hawaii, die is verplaatst St. George en pas in het voorjaar van 2022 plaatsvindt. Het evenement van Frodeno zou eind oktober 2021 plaats moeten vinden in en rondom zijn thuisstad Girona, Spanje. “Er zijn hier genoeg leuke verblijven en restaurants”, doelt Frodeno grappend op zijn eigen boetiekhotel en café.

“Zeker 93 procent van jullie staat open voor een ‘vies’ avontuur”, liet Frodeno gisteren in een Instagrambericht weten. Gezien de woordkeuze lijkt het erop dat Frodeno een offroad race wil organiseren. Veel details ontbreken nog, maar het is wel duidelijk dat het om een triathlon gaat, die waarschijnlijk plaatsvindt op 31 oktober 2021 en een lengte heeft van 100 kilometer in totaal. “De inschrijvingen gaan deze week open en we zullen zorgen dat het het waard is om je te registreren.”

Eerder dit jaar organiseerde Frodeno met de Tri Battle Royale in Duitsland ook ‘zelf’ een evenement. Toen waren er echter slechts twee deelnemers – de Canadese Lionel Sanders en hij zelf – én bleek de stunt achteraf alles te maken te hebben met het verbreken van zijn eigen wereldrecord. Daar slaagde Frodeno in: de topatleet noteerde een indrukwekkende eindtijd van 7:27:53 uur. Deze tijd is niet officieel erkend aangezien het geen open wedstrijd was, er een ideale lijn was uitgezet en er bijvoorbeeld gebruik werd gemaakt van een ‘ramp’ in de bochten tijdens het fietsen.