In een ijzersterke race trokken zowel de Spaanse Javier Gomez als de Engelse Emma Pallant zonder enige twijfel de winst naar zich toe. In een vrij eentonig wedstrijdbeeld lagen beiden atleten vanaf het begin op kop in de wedstrijd en gaven zij de concurrentie geen schijn van kans. Al moest Pallant alleen tijdens het zwemmen Anna-Lena Pohl nog voor zich dulden. Achter Gomez – die 3:51:11 nodig had om de finish te bereiken – pakte Dylan Magnien het zilver (+4:32) en ging het brons naar Filipe Azevedo (+5:37). Na de finish van Pallant (4:18:21) bleef het maar liefst 9:31 minuut stil voordat de Spaanse Anna Noguera volgde met een tweede plaats. Met Pohl was het podium compleet (+18:20).

Aanvankelijk leek de beste Nederlandse prestatie door Milans Brons neergezet te worden. Brons kwam goed mee kwam tijdens het zwemmen en fietsen; en als vierde wisselde hij naar het lopen op slechts 2:52 minuut afstand van leider Gomez. Tijdens de halve marathon zakte Brons echter hard terug. Zo haalde drie atleten hem in de eerste 5,5 kilometer van het lopen in en passeerde landgenoot Tristan Olij hem in het zicht van de haven. Zo pakte Olij een nette dertiende plaats (+16:06), net voor Brons die met een veertiende plek genoegen moest nemen (+17:24). Na het zwemmen lag Olij nog enkele posities voor Brons, op de fiets lag hij verder naar achter in het veld, maar tijdens de halve marathon trok hij aan het langste eind.