In een exclusief interview met Super League Triathlon, verklaarde de Engelse Jessica Learmonth absoluut geen spijt te hebben van haar hand-in-hand finish met landgenote Georgia Taylor-Brown, vorig jaar, tijdens het Olympische testevenement in Tokyo. Het leidde dan wel tot een diskwalificatie, toch denkt Learmonth er met plezier aan terug. “Het was grappig. Ik heb er geen spijt van, maar er waren heel veel verschillende meningen over; dat maakte het grappig. Het was interessant om te zien wat iedereen vond van wat wij deden.'”

Vanwege hun onhandige diskwalificatie, kwalificeerden Taylor-Brown en Learmonth zich niet direct voor het Engelse Olympisch team. Via een andere weg zijn ze uiteindelijk toch officieel geselecteerd voor de uitgestelde Spelen van 2020. Beide atleten kunnen gelukkig dus lachen om de hele situatie. “Het grootste deel van de mensen steunde ons en wat er het meest toe deed voor mij, was dat ook andere atleten ons steunden”, aldus Taylor-Brown. “Veel van hen waren bekend met de regel”, vertelt Learmonth. “Alleen wij niet. Ik had geen idee dat dit een regel was.”

Taylor-Brown twijfelde er geen seconde aan om hand-in-hand te finishen. “We deden het omdat het goed voelde, denk ik. Het was de hele reis richting het testevent die zwaar voor ons was en we deden het samen. Maar, we doen dit niet nog eens zo.”

Het gehele interview van Super League Triathlon is hier te zien: