De Nederlandse Age Group successen komen de laatste tijd sowieso al rijkelijk en daar is gisteren, dankzij Jim Doornbosch, weer een topprestatie aan toegevoegd: bij Ironman Vitoria-Gasteiz werd hij derde overall én won hij zijn eigen M25-29 categorie. Zijn finishtijd van 8:34:23 is indrukwekkend.

Doornbosch had 57:12 minuut nodig voor zijn 3.8 kilometer zwemmen in de Spaanse wateren en zat vervolgens 4:33:24 op de fiets. Door daarna nog een sub 3-marathon te noteren (2:57:04) klokte Doornbosch dus 8:34:23 als eindtijd en werd hij derde overall. Alleen de Deen Magnus Funder (8:30:02) en Portugees Mario Andre Rocha (8:33:36 waren sneller.

Binnen zijn eigen leeftijdscategorie, M25-29 dus, was Doornbosch oppermachtig. Die race won hij met een tijdverschil van meer dan 25 minuten.

In de profrace was ook al Nederlands succes. Els Visser werd daar, slechts een week na haar derde plaats bij Challenge Roth, tweede.