Er veranderde een hoop op het laatste moment – tot grote teleurstelling van de organisatie – maar Triathlon Nieuwkoop werd vandaag gelukkig alsnog een groot succes. Het waren Joost Somsen en Ingrid Eelkeme die zegevierden. Somsen wist onder andere Tristan Olij en Pim van Diemen, die respectievelijk tweede en derde werden, voor te blijven. Bij de dames deelde Eelkema het podium met Dieuwertje Bax en Maaike Telkamp.

Somsen keek na het zwemmen nog tegen zo’n twintig seconden achterstand op. Het was namelijk Alex Schelvis die na 24:36 minuut als eerste aan wal klom. Stefan Timmermans lag na dit eerste onderdeel tweede (+0:02) en Olij derde (+0:03). Op de fiets vonden Somsen en Olij elkaars wiel. Nadat de twee gelijktijdig de tweede wisselzone bereikten, kwam alles aan op de halve marathon. Tijdens het looponderdeel liet Somsen zien dat hij vandaag over de beste benen beschikte. Na een halve marathon van 1:15:07 uur mocht Somsen het lint boven zijn hoofd tillen als winnaar. Olij finishte 1:19 minuut later als tweede en Van Diemen maakte het podium compleet (+5:47).

Eelkema lag al na het zwemonderdeel voorin de race. De atlete had 27:27 minuut nodig voor de 1900 meter zwemmen en lag daarmee ruim drie minuten voor op de tweede dame: Telkamp. Op de fiets breidde Eelkema die voorsprong uit naar vijf minuten en tijdens de halve marathon maakte ze duidelijk dat niemand meer tussen haar en de winst zou komen. Na 1:40:18 uur over 21,1 kilometer gelopen te hebben, passeerde ze de streep als winnares. Bax liep naar de tweede plek toe (+4:15) en Telkamp werd derde (+6:26).