Zoals overal in Nederland was het warm in Weert, maar het leek Jorik van Egdom en Robin Dreyling niet te deren: ze zijn vanmiddag Nederlands Kampioen Sprint Distance geworden. Beide atleten deden dat met een niet al te grote, maar ruim voldoende marge.

Dreyling – die feitelijk nog uitkomt binnen de U-23 categorie – won de overall wedstrijd en liet daarmee dus zelfs alle elite dames achter zich. De Almeerse atlete finishte in een tijd van 56:42 en bleef daarmee 36 seconden voor runner-up Aniek Mars. Ook het optreden van Mars is zeer indrukwekkend, want zij komt uit binnen de junioren-categorie. De derde overall plaats was voor de eerste elite-vrouw: Eva Cornelisse. Zij finishte meer dan een minuut achter Dreyling. Hieronder de overall top tien van het NK Sprint Distance:

Tekst gaat verder onder afbeelding

Bij de mannen maakte titelverdediger Jorik van Egdom zijn favorietenrol waar: in een tijd van 50:48 was hij de snelste en daarmee was er binnen de mannenrace wel een elite-atleet die er met de Nederlandse titel vandoor ging. Achter Van Egdom pakte de U23-atleet Mitch Kolkman de tweede overall plaats: hij zat 17 seconden achter Van Egdom. Slechts vier seconden later kwam de Belg Dieter Boeye over de streep, maar als Belg dingt hij logischerwijs niet mee in de strijd om de Nederlandse titels. Gjalt Panjer, vierde overall, deed dat wel. Hieronder de overall top tien.