Een lekker dagje voor Juul van de Kruijs en Laura Gorter, want beide atleten hebben één van de laatste Nederlandse races van het jaar gewonnen. Na een mooi middagje crossen trokken zij aan het langste eind bij de Run Bike Run in Pijnacker.

Van de Kruijs noteerde zowel bij de eerste als tweede run de tweede tijd – de uiteindelijke nummer twee Chris van Wamelen liep tweemaal net wat sneller – en moest het dus vooral hebben van zijn sterke mountainbikeonderdeel. Uiteindelijk won Van de Kruis in een tijd van 1:21:40, precies dertig seconden voor runner-up Van Wamelen (1:22:10). Niemand minder dan Wouter DIjkshoorn, misschien wel de meest succesvolle Nederlandse crosser van dit moment, moest vandaag genoegen nemen met een overigens nog steeds mooie derde plaats. Hij finishte in 1:22:50.

Bij de vrouwen was er geen twijfel over wie de sterkste vandaag was; Laura Gorter won in een tijd van 1:33:52 en was daarmee oppermachtig. Zij bleef onder andere Melissa de Bruin-Roks en Lotte Bakx voor. De Bruin-Roks finishte in een tijd van 1:40:01 en Bakx in een tijd van 1:40:39.