Kim Colpaert won zojuist de halve triathlon in Terheijden, na een sterk zwem- en fietsonderdeel had hij een ruime voorsprong op achtervolgers Niels Kerdel en Tony Goossens. Laatstgenoemden werden respectievelijk tweede en derde. De hoogste trede op het vrouwenpodium ging naar Lynn Lossie, zij pakte tijdens het lopen de kop over van Annet Nimeijer, die uiteindelijk tweede werd. De derde plaats ging naar Simone Goossens.

Bij de mannen was het niet Colpaert maar Tijmen Smit die als eerste uit het water kwam. Helaas moest Smit al na 500 meter fietsen de wedstrijd verlaten in verband met een kapot voorwiel. Toch was het in de wissel al Colpaert die naar voren kwam en daardoor als eerste op de fiets zat. In een tijd van 36:31 minuten rondde hij de 2,5 kilometer zwemmen af. Op de fiets liet hij niemand meer in zijn buurt komen, zo begon hij aan het laatste onderdeel met een marge van ongeveer negen minuten op achtervolger Goossens. De nummer drie en vier – Frederik van Crombrugge en Kerdel – kwamen vlak na de tweede man van de fiets. Ondanks dat Colpaert het langst voor de 20 kilometer nodig had (1:24:22), was zijn voorsprong groot genoeg om de wedstrijd te winnen: in een totaaltijd van 4:04:05 pakte hij de titel. Kerdel wist van een vierde plaats na het fietsen, naar de tweede plek toe te lopen en liep met een tijd van 1:18:30 het hardst van de podiummannen; hij finishte 3:31 minuut na de winnaar. Uiteindelijk ging het brons naar Goossens (+4:23 achter Colpaert).

De vrouwenwedstrijd was nog niet zo snel beslist. In het water en op de fiets was Nimeijer ongenaakbaar, zij trapte uiteindelijk een gat ter grootte van ongeveer zes minuten weg. Echter werd tijdens het lopen de koppositie van Nimeijer afgepakt en zo nam Lossie leiding in de race. Na een ruime achterstand na het fietsen kwam Lossie hard na voren, zo dichtte ze al snel het gat en liep ze uiteindelijk bijna 14 minuten bij Nimeijer vandaan. Daarmee was de tweede podiumplaats voor Nimeijer (+13:18), de derde plek ging naar Goossens (+21:07).

Kim Colpaert wint halve triathlon Terheijden. (Foto: 3athlon.nl)