Tijdens het EK Duathlon voor Junioren in het Spaanse Punta Umbria stonden zojuist drie Nederlandse dames aan de start: enigszins opmerkelijk aangezien er in totaal slechts tien deelneemsters streden voor de prijzen. In dit toch wel kleine deelnemersveld was het uiteindelijk Kim van ‘t Verlaat die de hoogste ogen gooide met een derde plaats. In een tijd van 1:03:28 uur passeerde de laatstejaars juniore de streep op 32 seconden afstand van de tweede dame: de Spaanse Maria Casals Mojica. De wedstrijd werd gewonnen door de Spaanse Carla Dominigues Torner die zich in een tijd van 1:02:34 tot Europees Kampioene kroonde.

Andere Nederlandse inbreng was er van Silke de Wolde, die op 2:35 minuut na de eerste dame als zesde finishte, en Willemijn Fuite – die vorig jaar wereldkampioen cross triathlon werd – pakte een achtste plaats (+3:58).