Grote doelen voor Kristian Blummenfelt: twee om precies te zijn, want in 2024 wil de Noor zijn Olympische titel in Parijs verdedigen om vervolgens drie maanden later Wereldkampioen Ironman op Kona te worden.

Tot en met de Olympische Spelen van Parijs 2024 zal Blummenfelt zich volledig richten op short-course races, om zich zo dus zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de Olympics. In de drie maanden die daarop volgen wil hij zich dan specifiek voorbereiden op het WK Ironman op Kona. Het is geen onbekende route voor Blummenfelt, want toen hij Olympisch Kampioen werd in Tokyo (2021, red.), won hij drie maanden later Ironman Cozumel in de haast krankzinnige tijd van 7:21 uur.

Blummenfelt hoeft zich niet te plaatsen voor Kona, maar heeft genoeg aan de deelname aan één Ironman vóór 19 augustus 2024 of twee Ironman 70.3’s voor eind juni 2024. Blummenfelt zal voor de eerste optie gaan, omdat hij voor de Olympische Spelen geen ‘lange’ races meer wil doen.  “De volledige switch zal ná Parijs gebeuren.”