Daar waar de wedstrijd bij de dames vandaag iets minder sterk bezet was dan gebruikelijk, namen er bij de heren drie grote namen plaats op het podium van de ETU Cup in Barcelona. Het was Kristian Blummenfelt die op de hoogste trede plaats mocht nemen. Na 53:53 minuut stopte de Noor de klok net voor de Spaanse Javier Gomez Noya (+0:13) en de eveneens Noorse Gustav Iden (+0:33), die respectievelijk het zilver en brons opeisten.

Blummenfelt begon zijn dag met een kleine achterstand na het zwemmen. Acht seconden achter de kopman, de Poolse Mateusz Gluszkowski, klom de Noor aan wal. Op de fiets baande hij zich echter snel een weg naar voren. Met de snelste fietstijd – 26:47 – hing Blummenfelt zijn fiets terug in de rekken. Gomez volgde vijf seconden later als tweede. Doordat de Spanjaard op het looponderdeel een penalty uit moest zitten, kon hij de koploper het vuur niet aan de schenen leggen en dus ging Blummenfelt vrijuit.

Ondanks dat Iden van achter sterk oprukte, bleek zijn snelste looptijd (15:17) onvoldoende voor de winst of het zilver. Na een looponderdeel van 15:32 minuut was het Blummenfelt die het eremetaal mocht omhangen. Gomez volgde dertien seconden daarna als tweede en Iden moest genoegen nemen met brons (+0:33).