Met pijn in het hart moest de organisatie achter Challenge Roth de iconische wedstrijd in Zuid-Duitsland afgelopen zomer cancellen vanwege het coronavirus, maar dat maakt het nu gekozen motto voor aankomend jaar des te mooier: ‘Dreams cannot be cancelled’. Vrij vertaald kunnen dromen dus niet worden stopgezet en met die mooie gedachte wordt er gericht op 2021, wanneer Challenge Roth meteen het EK Long Distance mag organiseren.

Toch laat de organisatie meteen ook weten dat er focus ligt op de ontwikkeling van een ‘gezondheidsinitiatief’ dat atleten, bezoekers en vrijwilligers moet beschermen tijdens raceweek. Daarnaast zullen er de komende tijd virtuele events gaan plaatsvinden voor iedereen die gek is op triathlon en duursport. Deze plannen worden samen met de German Triathlon Union uitgerold. ,,Het spreekt voor zich dat ieders gezondheid voorop staat”, vertelt Felix Walchshöfer daarover namens Challenge Roth. ,,Voor Challenge Roth 2021 zullen we de best mogelijke omgeving creëren om ieders veiligheid te garanderen.”

Daarnaast steekt Walchshöfer iedereen een hart onder de riem: ,,We weten dat er vele dromen kapot zijn gemaakt dit jaar, niet alleen van deelnemers aan Challenge Roth. Vrijwel alle duursportevents zijn dit jaar niet doorgegaan. Deze atleten geven we graag nieuwe motivatie om zo ook het Challenge gevoel aan te sterken. De komende weken komen we met een aantal virtuele ‘experiences’.