Kyra Brouwer pakte zojuist een mooie tweede plaats tijdens het WK Cross Duathlon voor junioren in Targu Mures, Roemenië. De wedstrijd werd gewonnen door de Oostenrijkse Katja Krenn, die 1:08:16 uur nodig had voor de Sprint Distance duathlon: 3600 meter lopen, 11,6 kilometer mountainbiken en nog eens 1800 meter lopen. Brouwer finishte 1:44 minuut later. De Portugese Luisa Miranda behaalde een derde plek (+2:26). Overigens stonden er vandaag slechts zeven atleten aan de start. Onder hen ook Tamar Veltman; zij kon om nog onduidelijke reden de race helaas niet volbrengen.

Met een looptijd van 12:20 minuut over de 3600 meter, lag Brouwer al na het eerste looponderdeel goed voorin. Als derde bereikte de atlete haar fiets. Veltman, die tweede lag, bevond zich op dit punt nog net voor Brouwer. Op de fiets verloor Brouwer aanzienlijk tijd ten opzichte van de uiteindelijk winnares, Krenn. Krenn trapte de 11,6 kilometer in 47:44 minuut weg, terwijl Brouwer er 49:34 minuut voor nodig had.

Door tijdens het afsluitend looponderdeel de snelste looptijd te noteren – 7:09 minuut – kon Brouwer het gat naar Krenn nog enigszins verkleinen, maar genoeg om de Oostenrijkse in te halen was het niet. Zo nam Brouwer genoegen met een mooie tweede plaats.