Thomas Hounjet moest zich van achter terug naar voren vechten, maar uiteindelijk wist hij de finish van de Middle Distance bij de 043 Triathlon Maastricht als eerste te passeren. Hij noteerde een finishtijd van 3:54:45 uur. Bij de dames ging de zege naar Emma Boertjes, die 4:43:18 uur nodig had voor haar race, maar met weinig concurrentie kreeg te maken.

Het was Gunther Bernar die met een zwemtijd van 30:03 minuut als eerste aan wal klom. Hounjet – die zijn fiets rond een vijftiende plek bereikte – liep een flinke achterstand op in het water. Hij wisselde 1:37 minuut na Bernar. Op de fiets werkte Hounjet al snel een groot deel van zijn achterstand weg, maar aan Bernar kon hij tijdens dat tweede onderdeel nog niet voorbij.

Dankzij een mooie looptijd van 1:15:34 uur liep Hounjet tijdens dat laatste onderdeel op de zege af. Rob Nijmeijer streek neer op een tweede plek (+0:24), Ruben van den Berghe werd derde (+1:07) en Bernar moest genoegen nemen met de vierde plek (+1:24).

Bij de dames was de race aanzienlijk minder spannend. Zo lag Boertjes al na het zwemmen op kop in de wedstrijd. De atlete noteerde met een tijd van 2:21 uur ook nog eens de snelste fietstijd van de dag en liep met een tijd van 1:30:57 uur de beste halve marathon. Boertjes deelde het podium met Denise de Vries (+29:26) en Willemijn Sneep (+29:48).