Dat het altijd lastig is en blijft om goed van voren te racen tijdens internationale wedstrijden, bleek dit weekend voor Lars van der Knaap en Dorian Horsten. De twee talentvolle triatleten streden voor wat ze waard waren tijdens de Europe Triathlon Cup Coimbra – die overigens werd gekenmerkt door regen en onweer – maar kwamen niet verder dan een respectievelijk 41e en 49e plaats.

In het geval van Van der Knaap zat hij – op de sprintafstand – bijna drie minuten achter de Portugese winnaar Vasco Vilaca, die de race won in een tijd van 50:44 minuut. Zes seconden daarachter werd de eveneens Portugese Ricardo Batista tweede en daar weer twaalf seconden achter pakte de Belgische Cristophe de Keyser een derde plaats.

Al tijdens het zwemmen gaven de Nederlanders bijna een minuut toe en zo kwamen ze in ‘een verkeerde’ groep terecht. “Typische Nederlandse omstandigheden hier; donder en bliksem voor en tijdens de race. Ik voelde me sterk op de fiets, maar kwam in de verkeerde groep terecht. Het weer maakte het er ook niet makkelijker op, inclusief veel crashes. Ik liep goed, maar miste tempo na het harde werken voor mijn groep op de fiets”, kijkt Van der Knaap op socials terug op de race.

Van der Knaap werd 41e in een tijd van 53:39 minuut. Horsten werd 49e na 54:14 minuut. Er stonden 70 deelnemers aan de start. Er stonden geen Nederlandse dames aan de start in Coimbra.