Al tijdens het fietsen zat Leon Chevalier goed voorin de race, maar met een sterke marathon wist hij de winst pas echt naar zich toe te trekken. Zijn achtervolger – de Duitse Florian Angert – maakte het hem echter tot in de laatste kilometer moeilijk. Toch was het de Fransman die zojuist Ironman Mallorca won in 7:57:03 uur. De tweede plaats ging naar Angert (+0:55) en met de Australische Cameron Wurf (+6:59) was het podium compleet. Milan Brons stortte tijdens de marathon hard in en zo zag hij ook Dirk Wijnalda na een halve marathon aan hem voorbij komen. Op het moment van schrijven liep Wijnalda op een 25e plaats (+48:49) en lag Brons 26e (+51:50).

In het water was het Angert die zich van voren liet zien. Hij genoot ruim een halve minuut voorsprong op zijn snelste achtervolger. Na hem volgden een aantal individuele atleten – waaronder de Deense Kristian Hogenhaug – en op 2:30 minuut klom een grote groep aan wal. Daarin zat onder andere Wurf, Chevalier en Brons. Wijnalda lag na het zwemmen 54e (+11:59).

Op de fiets kwam Brons in een prettige groep terecht. Ruim tien atleten vonden elkaars wiel in het zadel en zo genoten ze de voordelen van het rijden in en groep. Voorin de race waren het ‘uber bikers’ Wurf, Chevalier en Hogenhaug die elkaar opzochten. Daar waar Wurf, die ook regelmatig als profwielrenner racet, er gebruikelijk in zijn eentje vandoor gaat, kwam hij vandaag niet van het gezelschap van Chevalier en Hogenhaug af.

Angert probeerde vanaf een vierde plek bij deze drie kopmannen in de buurt te komen, maar daar slaagde hij niet in. De Duitser kwam tussen twee groepen in te zitten, want achter hem ontstond een grote groep met daarin dus onder andere Brons.

Bij aankomst in T2 lagen Wurf, Chevalier en Hogenhaug bijna vier minuten voor op Angert. Brons hing als dertiende zijn fiets terug in de rekken (+17:45) en Wijnalda wisselde op een 44e plek (+42:18). Daar waar Wijnalda aan een inhaalslag begon bij het lopen, zag Brons juist veel atleten aan zich voorbij komen. Na 26 kilometer haalde ook Wijnalda hem in en zo kwam Wijnalda vlak voor Brons op een 25e positie te lopen.

Voorin het veld zette Angert recht wat hij op de fiets had verloren ten opzichte van de drie kopmannen. Terwijl Hogenhaug na enkele kilometers hard instortte, liep Angert naar een tweede plaats toe. Al werd het nog spannend, kon hij niet meer tussen Chevalier en de winst komen. Met een kleine minuut voorsprong en na een marathon van 2:46:55 uur was het Chevalier die het lint boven zijn hoofd mocht tillen. Angert werd dankzij de snelste looptijd – 2:43:47 uur – tweede en Wurf pakte de derde plaats. Wijnalda en Brons lagen op het moment van schrijven dus op een respectievelijk 25e en 26e plaats.