Het Canadees uurrecord van 47.59 kilometer staat sinds 10 april 2015 en is in handen van Ed Veal, maar als het aan Lionel Sanders ligt komt daar vanaf morgen – 23 oktober 2020 – verandering in. De wereldberoemde triatleet zocht dit bijzondere jaar, waarin er bijna geen wedstrijden plaatsvinden, naar een alternatief en vond die in het aanvallen van het uurrecord.

Zijn recordpoging zal morgen vanaf 18:30 uur Nederlandse tijd plaatsvinden en wordt live via het YouTube-kanaal van Sanders uitgezonden. Eerder zagen we al zijn voorbereidingstrainingen, waarbij hij blokken reed van afwisselend 420 en 380 watt. Toch benadrukt Sanders dat hij deze poging vooral ‘voor de fun’ doet en dat het belangrijkste nog altijd Challenge Daytona is, waarvoor hij zich momenteel aan het voorbereiden is en waar hij zijn titel van vorig jaar verdedigt. Die wedstrijd vindt in de eerste week van december plaats.

Dat Sanders de recordpoging voor de lol doet, betekent niet dat het hem er niet alles aan gelegen is om maximaal te gaan. ,,Oké, het heeft veel werk gekost maar het gaat eindelijk gebeuren. Ik ga een uur voluit. Log alsjeblieft in en kom digitaal kijken, want ik kan alle support gebruiken: dit gaat pijn doen.”

Je volgt de livestream op 23 oktober, vanaf 18:30 uur hier.