Van echte opluchting is geen sprake bij Lotte Wilms, daarvoor had ze genoeg vertrouwen in haar artsen en begeleiding, maar zeer blij is de geboren Nederlandse maar in AustraliĆ« wonende triatlete wel na haar 26e plaats bij de World Cup in Tongyeong. Daarmee laat ze namelijk zien dat ze ‘gewoon’ weer meedoet nadat ze vier maanden uit de roulatie is geweest door een stressfractuur in haar voet. ,,Ik heb keihard gewerkt om fit aan de start te staan, dus dit is wel een hele fijne bevestiging van dat het is gelukt.”

Want fit aan de start stond Wilms zeker. Zo fit zelfs dat ze als eerste uit het water kwam. ,,Het belangrijkste was dat ik weer kon racen. Dat ik weer kon laten zien dat ik er sta. Dat ik dan als eerste uit het water kom, was wel een beetje een verrassing. Daar had ik geen rekening mee gehouden. Dan weet je in ieder geval meteen dat het goed zit.”

Tijdens het fietsen sloten de andere dames al snel bij Wilms aan en toen begon meteen haar volgende doelstelling. ,,Mijn fietskwaliteiten zijn nog niet fantastisch, dus ik wilde proberen in de groep te blijven. Ook dat doel kan ik afvinken. En ook daar was ik heel tevreden over.”

Tijdens het lopen kon Wilms tenslotte prima mee in de race, angst voor klachten in haar voet had ze niet. Als 26e kwam ze uiteindelijk over de streep. Toch was er vooral blijdschap, geen echte opluchting. ,,Die opluchting was er anderhalve maand geleden al. Op het moment dat je aan het revalideren bent en je voor het eerst van de loopband af mag om weer naar buiten te gaan voor een looptraining. Heel rustig op het gras en iedere dag een beetje opbouwen. Het is een periode van ups en downs geweest. Dit is een hele mooie bevestiging dat het weer goed zit.”