Slechts vijf dagen na haar derde plaats bij Ironman Busselton – nota bene een volledige triathlon – komt Lotte Wilms morgenavond Nederlandse tijd alweer in actie tijdens Ironman 70.3 Taupo. Door Ironman wordt ze niet direct tot de grootste favorieten gerekend, maar het lijkt evident dat de Nederlandse topatlete zeker aanspraak kan maken op de overwinning.

Uiteraard is het wel de vraag of Wilms in slechts vijf dagen voldoende is hersteld van haar monsterinspanning van afgelopen weekend, maar zelf twijfelt ze daar niet per se aan. “In mijn hoofd zit het wel goed. Natuurlijk heeft het lichaam het afgelopen weekend hard gewerkt, maar ik heb een geweldig voedingsherstelplan en heb een paar ijsbaden gehad, ben naar de spa gegaan en heb massages genomen: dat helpt om het lichaam sneller te laten herstellen dan normaal.”

Voor Wilms staat er – los van de dagzege – niks extra’s op het spel: slots voor het WK Ironman in Nice en WK Ironman 70.3 heeft ze al op zak. Dat WK 70.3 vindt volgend jaar ook in Taupo plaats. “Nu een goede race zou dus betekenen dat ik een goed gevoel krijg bij het parcours en me alvast zo goed mogelijk op volgend jaar kan voorbereiden.”

Ironman 70.3 Taupo vindt voor het eerst in vier jaar plaats, nadat de race in 2019 voor het laatst werd gehouden en door Hannah Berry werd gewonnen. Zij is er nu als titelverdediger ook weer bij. Daarnaast komt Wilms onder andere Rebecca Clarke, Aleisha Wesley, Chloe Hartnett, Sophie Perry en Emily Donker tegen. Op Wilms en de Canadese Jenny Fletcher na, zijn alle deelneemsters afkomstig uit Nieuw-Zeeland en Australië.