Morgenochtend – Nederlandse tijd – vindt Ironman 70.3 Bahrain plaats: één van de snelste Middle Distances races in de wereld. Ondanks dat er misschien iets minder grote namen aan de start staan dan de afgelopen jaren, mogen toeschouwers zich nog steeds opmaken voor een meer dan spectaculaire strijd. Zowel bij de mannen als vrouwen staat er een prachtig veld aan de start.

Met startnummer 1 gaat Gregory Barnaby van start, maar hoogstwaarschijnlijk is hij niet de grootste favoriet voor de overwinning. Wellicht is dat de Brit Alistair Brownlee, die ongetwijfeld zal hopen zijn seizoen af te sluiten met een indrukwekkende overwinning. Andere grote namen die van start gaan zijn onder andere Kacper Stepniak, Antonio Benito López, Wilhelm Hirsch, Thor Bendix Madsen, Dylan Magnien, Nicholas Quenet, Marten van Riel en Nicholas Quenet.

Misschien is het startveld bij de vrouwen nog wel indrukwekkender. Grootste favoriet lijkt Kat Matthews, maar zij mag grote concurrentie verwachten van onder andere India Lee, Amelia Watkinson, Ellie Salthouse, Lucy Buckingham en Ruth Astle. Verder staan onder andere Giorgia Priarone, Caroline Pohle, Anna Bergsten, Sif Madsen, Renee Kiley en Magda Nieuwoudt aan de start van Ironman 70.3 Bahrain. Laatstgenoemde wint aankomend weekend – en daar hoeft ze niet meer voor te racen – ook het Challenge Family World Bonus klassement.

Vorig jaar werd Ironman 70.3 Bahrain gewonnen door Vincent Luis (3:38:02) en Marjolaine Pierre (4:05:54). Beide atleten staan dit jaar niet aan de start. Diede Diederiks werd vorig jaar derde in 4:07:43. Dit jaar staan er geen Nederlanders aan de start.