Bij de traditiegetrouw sterk bezette Wezenberg Triathlon hebben Lucas Voets en Joyce Caro een mooie eerste overwinning van het jaar gepakt: beide atleten waren de sterksten over de 1/8e afstand en mogen daarmee dus een mooie zege bijschrijven.

Voets moest na het zwemmen nog wel in de achtervolging, want Stijn Jansen was bijna vijftig seconden eerder uit het water, maar op de fiets werd het echte verschil gemaakt. Voets rukte toen op naar de eerste plaats en maakte de wedstrijd vervolgens in stijl af tijdens het lopen. Voets won de Wezenberg Triathlon in 58:45, terwijl Twan Berlijn tweede werd in 59:14 en Niek Koppenaal derde in 59:59. Stijn Jansen viel negen seconden daarna net buiten het podium met een vierde plaats.

Bij de vrouwen ging de overwinning dus naar Joyce Caro, die met een achtste plaats overall ook nog eens liet zien zich prima tussen de snelste mannen te kunnen handhaven. Met een eindtijd van 1:07:19 versloeg ze onder andere Trudy Veenstra (1:09:21) en Vera Paarhuis (1:10:01).