Het zit Jonathan Wayaffe niet mee; de Belg kwam vorig jaar nog hard ten val in een afdaling van Challenge Gran Canaria, maar afgelopen weekend is hij opnieuw hard gecrasht tijdens Ironman 70.3 Valencia. Op schokkende beelden is te zien wat er gebeurt en hoe hard Wayaffe op het asfalt klapt. Na de valpartij stapte Wayaffe logischerwijs uit de wedstrijd.

Wayaffe hoefde nog maar een paar honderd meter te fietsen voor hij in T2 zou aankomen en begon daarom zijn fietsschoenen alvast uit te trekken. “Daarbij heb ik domweg mijn stuur aangetikt, begon ik te slingeren en raakte ik met mijn pedaal de grond. Vervolgens ben ik letterlijk gekatapulteerd. Ik heb dit (schoenen uittrekken tijdens het fietsen, red.) ontelbare keren gedaan en toch gebeurt dit dan. Dat is balen als een stekker en ik heb mentaal wel een flinke deuk opgelopen. Het was honderd procent mijn eigen, stomme fout.

Ironman 70.3 Valencia werd gewonnen door Leo Bergere en Laura Madsen. De schade lijkt vooralsnog mee te vallen bij Wayaffe, die aangaf naar omstandigheden oké te zijn. Bekijk de schokkende beelden hieronder: