Maaike Vooren leverde zojuist de beste Nederlandse prestatie door zestiende te worden tijdens het WK Aquathlon. De wedstrijd werd gewonnen door de Franse Margot Garabedian in een tijd van 31:41 minuut. De Franse atlete deelde het podium met de Spaanse Sara Perez Sala (+0:20) en de Slowaakse Margareta Vrablova (+0:29), die respectievelijk tweede en derde werden. Suzanne Brummel stond ook namens Nederland aan de start. Zij kwam als achttiende over de streep. Er stonden geen Nederlanders aan de start bij de junioren en in de categorie U23.

Met een zwemtijd van 12:39 minuut over 1000 meter mocht Garabedian als eerste haar loopschoenen aantrekken. Perez Sala volgde echter in haar kielzog op een tweede plaats. Vooren zwom 12:57 minuut en begon als elfde aan het lopen. Brummel, voormalig Nederlands Kampioen openwaterzwemmen is, beleefde een moeizame start van haar race en had 14:44 minuut nodig voor dit eerste onderdeel.

Ook tijdens het lopen liet Garabedian zich van haar beste kant zien. De Franse klokte 17:35 minuut op vijf kilometer en trok daarmee de winst naar zich toe. Perez Sala liep met een tijd van 17:50 minuut vijftien seconden langzamer, maar wist alsnog de tweede plaats veilig te stellen.

Vooren had 20:52 minuut nodig om de vijf kilometer lopen af te tikken, terwijl Brummel met een tijd van 19:40 minuut hard werkte om haar slechtere zwemonderdeel recht te zetten. Vooren passeerde de streep als zestiende en Brummel moest genoegen nemen met een achttiende plek.

Het verslag van de mannenrace lees je hier.