De PTO T100 in Miami werd afgelopen weekend gewonnen door Magnus Ditlev en India Lee. Zeker in de vrouwenwedstrijd was dat toch wel een grote verrassing: waar veel mensen bij de mannen rekening hielden met Ditlev als winnaar, gold dat zeker niet voor Lee. Beide atleten, die een geweldige race beleefden, waren na afloop bijzonder tevreden.

“Ik zoek nog steeds naar de juiste woorden om deze overwinning te beschrijven”, legt Lee uit. “Voor dit moment zal ik gewoon zeggen dat het ‘damn good’ voelt.”

“Het podium delen met twee wereldkampioenen – Lucy Charles-Barclay en Holly Lawrence – was een privilege. De support en reacties van de andere vrouwen, zowel voor, tijdens als na de race, zijn overweldigend en ik ben zo dankbaar voor die liefde”, gaat de winnares verder.

“Ik ben fortuinlijk dat ik een kleine en hechte groep van mensen om me heen heb en ik ben trots dat we dit op onze manier hebben gedaan. We hebben keihard gewerkt en een gezonde dosis perspectief en plezier gehouden. Er komt nu een lang seizoen aan.”

Bij de mannen ging de winst dus naar Ditlev, op voorhand al één van de favorieten. “Het was een prachtig veld en de omstandigheden waren pittig, waardoor het een zware dag was. Ik ben ontzettend blij dat ik hier heb gewonnen: een geweldige manier om het nieuwe seizoen af te trappen. Mijn felicitaties ook aan Sam Long, die als een soort Pac-Man door het veld ging en iedereen inhaalde. En aan Mathis Margirier, die constant van voren racete en derde werd.”