Hij won vorige maand de eerste PTO T100 in Miami en geldt sowieso als één van de grootste favorieten voor het overall klassement, maar voor nu is het vooral hoogst onzeker of Magnus Ditlev aankomende zondag van start gaat in Singapore, waar de tweede wedstrijd van de series plaatsvindt. De Deen raakte een paar dagen geleden flink geblesseerd na een valpartij met de fiets en weet niet of hij de start gaat halen.

Ditlev kwam tijdens het fietsen ten val door een verkeersdrempel die hij niet zag en blesseerde daarbij vooral zijn pols. In het ziekenhuis bleek al snel dat er sprake was van een breuk. Terwijl de valpartij afgelopen dinsdag plaatsvond en de breuk dus nog vers is, overweegt Ditlev het wel om te starten. De beslissing zal hij echter pas uiterlijk aankomende zaterdag, een dag voor de mannenrace, nemen. Tot die tijd blijft hij zich voorbereiden alsof hij aan de start zal staan. Wel geeft Ditlev aan niks onnodig te zullen forceren, omdat het seizoen nog lang is.

In de mannenrace gaat één Nederlander van start: Youri Keulen. Bij de vrouwen – die aankomende zaterdag starten – zien we Els Visser en Lotte Wilms namens Nederland aan de start. Keulen werd in Miami al vierde en geldt nu als een serieuze kanshebber voor een topklassering. Voor Visser en Wilms wordt het hun eerste PTO T100-race.