“Een triathlon, maar ook een marathon, wielerevent of andere duurprestatie: wat ons betreft zijn het allemaal dingen die een gepersonaliseerde, maar bovenal stijlvolle en unieke herinnering verdienen.” Jesse Joor, die eind vorige maand samen met Menno Reenalda het bedrijf Performance Poster oprichtte, wil dat duursporters meer op een voetstuk worden geplaatst en nooit vergeten wat voor geweldige prestaties ze hebben geleverd: “Daarom maken wij volledig gepersonaliseerde posters, maar ook video’s voor atleten die aan een duursportevent hebben meegedaan.”

Joor is de eerste die toegeeft dat Performance Poster niet de eerste is met dit concept: het maken van posters waarop de parcourskaarten van wedstrijden te zien zijn en die vervolgens worden opgeleukt met persoonlijke info zoals naam, tussentijden, eindtijd en afstand. Het zijn dus, zoals Joor het zelf omschrijft, mooie en blijvende herinneringen aan even mooie prestaties. “Er is een klein aantal andere bedrijven dat dit ook doet, maar wij onderscheiden ons op meerdere vlakken. Allereerst biedt Performance Poster per wedstrijd heel veel verschillende designs aan. Aankomende zondag is bijvoorbeeld de Marathon van Rotterdam. Alleen al voor die run hebben wij twaalf verschillende designs – en er komt nog een héle unieke bij – die ook nog eens allemaal in verschillende kleurstellingen en op verschillende materialen worden aangeboden. Daarnaast is onze prijs scherp: winst is voor ons geen oogmerk. Natuurlijk willen we rendabel zijn, maar we willen vooral dat atleten iets tofs overhouden aan hun prestatie. Iets blijvends. Een Performance Poster hang je in de woonkamer, zet je op je kantoor of in je pain cave. En als je er naar kijkt, moet het een glimlach op je gezicht toveren.”

Tekst gaat verder onder afbeelding

Een Performance Poster van de Parijs Marathon, met in het design de Eiffeltoren verwerkt.
Een Performance Poster van de Parijs Marathon, met in het design de Eiffeltoren verwerkt.

Uniek: een gepersonaliseerde Performance Video

Joor en Reenalda, de mannen achter Performance Poster dus, zijn van origine videomakers, die beiden affiniteit met duursport hebben. Juist vanwege hun achtergrond als videomaker, hebben ze nog een exclusief product te bieden: een Performance Video (voorbeeld van de Rotterdam Marathon hier, red.). “Dat is een toffe video, perfect geschikt om bijvoorbeeld op socials te delen, waarin het parcours dat jij hebt afgelegd wordt gevisualiseerd. Tegelijkertijd hoor je bemoedigende woorden en zie je natuurlijk ook in deze video jouw naam, jouw afstand en jouw tijden. In de eerste week was de interesse vanuit atleten direct groot en dat verbaast me eigenlijk ook niet: het is een unieke herinnering voor slechts een paar euro, die je nergens anders kunt krijgen.”

Prestaties verdienen een blijvende herinnering

Juist die herinnering vinden Joor en Reenalda zo belangrijk. Als sporters hebben ze zelf regelmatig aan events meegedaan, maar kwamen ze er vaak achter dat de medaille die ze kregen, ergens in een doos belandde om daar vervolgens nooit meer uit te komen. “Wat natuurlijk ontzettend zonde is, want als je een triathlon volbrengt of een marathon uitloopt, dan wil je gewoon vaker worden herinnerd aan die speciale dag. Daarom zijn we Performance Poster gestart: om mensen een stijlvol, uniek en gepersonaliseerd aandenken te bieden. Iets dat je graag een prominente plek geeft.”

Tekst gaat verder onder afbeelding

Assortiment breidt constant uit, ook persoonlijke aanvragen mogelijk

Het assortiment van Performance Poster is op dit moment enigszins beperkt: pas vorige maand ging de website online en de komende weken, zelfs maanden worden gebruikt om het aantal wedstrijden uit te breiden. “Van triathlons tot hardloopevents, van wielerklassiekers tot aan andere duursportevenementen: ons assortiment zal continu groeien. Daarin volgen we uiteraard de wedstrijdkalenders en dat is een proces dat constant loopt. We richten ons natuurlijk veel op grote wedstrijden, maar zeker ook op de lokale en kleinere events. En het leuke is: als sporters aan een wedstrijd hebben meegedaan waarvan we nog geen design hebben, kunnen ze ons altijd mailen. Dan maken we desgevraagd een uniek design. Dat kunnen we dus ook doen als iemand zelf een uitdaging aangaat: mensen die bijvoorbeeld zelf honderd kilometer gaan hardlopen of op eigen initiatief een unieke fietsronde volbrengen.”

Aankomend weekend biedt Performance Poster posters en video’s van twee wedstrijden aan: De Marathon Rotterdam en de tourversie van de Amstel Gold Race.

Een visual van een Tri Almere Performance Poster, met daarop zowel zwem-, fiets- als loopparcours.