Al na een paar kilometer op de fiets was de spanning eigenlijk volledig weg uit de vrouwenwedstrijd van Ironman 70.3 Oceanside: Taylor Knibb reed zo hard dat ze iedereen al binnen een paar kilometer op een aantal minuten zette en haar voorsprong werd uiteindelijk alleen maar groter, tot bijna elf minuten op de finish. Toch was er een reden dat Knibb constant bleef pushen: het fietsrecord van Daniela Ryf.

Tijdens de negentig kilometer op de fiets – op een toch wel zwaar parcours, inclusief een aantal pittige beklimmingen – had Knibb dat record dan ook steeds voor ogen. “Ik wist dat Daniela hier het fietsrecord had, dus dat zat steeds in mijn hoofd. Vooral de laatste 30-40 minuten en ik moet bekennen dat dat me veel motivatie en inspiratie gaf om door te gaan”, aldus de atlete die dus geen enkele concurrente om zich heen had.

“Daniela en haar record hebben me er het laatste uur doorheen geholpen”, aldus Knibb die het record uiteindelijk niet verbeterde maar met een fietstijd van 2:18:00 op de seconde evenaarde. “Mezelf constant verbeteren is het belangrijkste doel.”